Våffelrakan

Våffelrakan är åländsk streetfood och drivs av vännerna Michaela Eckerman och Jack Mattsson.
 
De har utvecklat ett åländskt streetfoodkoncept, en råraka gjord av råriven åländskt potatis som tillreds i våffeljärn och serveras med rom, åländsk lök och créme fraîche – en ”classic”. Båda vännerna har koppling till landsbygdsföretagare som odlar både potatis och lök. De strävar att utveckla konceptet och berättar:
 
”Våffelraka som tillagas krispig med smör och serveras med creme fraiche, lök, sikrom toppad med gräslök, salt och peppar.Sen brukar vi även ha olika säsongsrakor, just ni har vi också -Åland 100 rakan – serveras med gravad sikröra, sikrom, åländska microgreens toppad med härligt brynt smör.
 
De brinner för detta fantastiska koncept och intresse för utveckling finns! Kunderna hittar dem på evenemang, så det lönar sig att hålla koll på dem via sociala medier.
 
Företaget och deras kontaktuppgifter hittar ni på:
 

Övriga Stjärnor

Chilibolaget

Företaget: Chilibolaget Vem finns bakom det? Chilibolaget är grundat ur en fascination för smaken av chili som tillbehör eller smaksättning. Bakom bolaget står jag, Johan

LÄS MER »

Pepitas Syrade

Hej! Pepita heter jag och finns i Lemland där jag fermenterar hemmavid, driver mitt lilla företag själv och säljer främst på marknader,  direkt till kund

LÄS MER »