Att besöka Gårdsbutiker runt om på Åland är ett underbart sätt att fira Åland 100 år! Du som ålänning eller tillresande får se vårt vackra landskap, besöka unika platser med unika produkter. Ett bra sätt att fira vårt självstyre är att stöda småskalig livsmedelsproduktion och företag på landsbygden. 

 
 
Öppna Gårdsbutiker är ett perfekt sätt att göra utflykt på, stanna till och fynda goda produkter inför sommaren! Flera ställen erbjuder fika-möjlighet. Produkter som säljs håller mycket hög kvalitet, flera av dem har vunnit i Mathantverkstävlingar. De flesta produkter som säljs under Öppna Gårdsbutiker är unika och produceras i liten skala på den egna gården. 
 
Öppna Gårdsbutiker visar var maten kommer ifrån, det är som att plocka smultron på ett smultronställe!
 
Under Öppna Gårdsbutiker, 12, 18, 19 juni kan alla som besöker platserna få provsmaka produkter och delta i Mathantverksföreningens tävling där huvudvinsten är en övernattning med Ålandsfrukost för två personer på Kvarnbo Pensionat.

HimmelsgÅva

Himmelsgåva Välkommen till skärgårdskommunen Brändö och till HimmelsgÅvas lilla hamnbod i Åva hamn! Här

Läs mer »

OBS!

Dansos gård har under evenemanget Öppna Gårdsbutiker öppet 12 & 18 juni 
kl. 12–17.

TÄVLING

Vinn härliga priser och upplevelsepaket med koppling till mathantverk genom att besöka en eller flera gårdsbutiker!

Huvudvinst: Smaka på pensionatslivet med en övernattning och Ålandsfrukost för två personer på Kvarnbo Pensionat i Saltvik (värde 130€).
Dessutom lottar vi ut 2 picknickpaket hos Öfvergårds i äppelträdgården och ett ostpaket med varierande ostar från Mattas Gårdsmejeri.

För att delta måste man besöka en eller flera gårdar under evenemanget Öppna Gårdsbutiker 12, 18, 19 juni. Tävlingskupongerna fylls i och lämnas in på plats. Vinnarna meddelas personligen.

Lycka till!