Utgård

På Utgård i Lumparby välkomnas man av Agneta och Tage. Här kan man köpa mathantverksprodukter gjorda på havtorn och andra bär. Havtornen som frodas utan bekämpningsmedel plockas varsamt ifrån deras egna odlingar. Havtornsprodukterna innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel och säljs i form av drycker, gelé, marmelad och sylt.

Kom ihåg att pröva deras prisbelönta havtornsdryck med citron och ingefära som vann guld i FM i mathantverk 2021 i klassen nordiska drycker utan alkohol. 2023 fick gårdens äppelhavtornsmos silver och blåbärstrysylt brons i FM i mathantverk i klassen bär och fruktprodukter / sylt.

Dessutom finns gårdens eget hantverk av både textil, trä och metall till salu.

Välkommen till gårdsboden i Lumparby, en fin presentbutik i en genuin, vacker och lantlig miljö.

 

"Vi brinner för bärodling och vad man kan göra av bären. Vi använder bär från vår egen havtornsodling, hemträdgården och även skogen. Vi vill att kunden ska få goda produkter av rena råvaror, där handens arbete finns med i allt från odling av bär till färdiga mathantverksprodukter."

Hitta hit

Öppettider:

Tisdagkvällar kl. 18-21 under sommaren, 18.6-13.8 2024. Det går också bra att ta kontakt andra tider så öppnar vi för er.

Kontakt: Agneta Wilhelms
Tel. +3584573823083
E-post: agneta.w@aland.net

Visste du att..

ett havtornsbär innehåller lika mycket C-vitamin som en apelsin?

Drick en shot havtornsjuice eller ät några havtornsbär varje dag året runt.