Ålands Karamelleriet

Hos Ålands Karamelleriet kokas fina, färgglada karameller och klubbor för hand. Ett mathantverk på gammaldags vis med moderna smaker, helt nytt hos Smakbyn sedan våren 2021. Köket är öppet, så att alla besökare kan uppleva hela tillverkningsprocessen från nära håll, och vi älskar att dela ut smakprover!

Smakvis så finns det allt från smultron till havtorn, lakrits till pepparmynta, ålandspannkaka-karameller och även gin-tonic (utan alkohol).

I juli månad erbjuder vi ”Gör din egen klubba”-tider under Smakbyns roliga torget-torsdagar, och utanför sommaren går det alltid bra att boka privata workshops, där man lär (och ler) sig mycket om tillverkningsprocessen samt designar och tillverkar en egen karamellsort.

Smakbyn är en perfekt plats att utforska för mat- och godisälskare. Förutom Ålands Karamelleriet kan besökare även upptäcka andra delikatesser och lokala råvaror från Åland.

Välkommen till Smakbyn i Sund, där Ålands Karamelleriet bjuder in till en smakresa fylld av sötsaker och kulinariska upplevelser.